Sportrevalidatie

Sportrevalidatie verbetert prestaties en voorkomt blessures

Sportrevalidatie is vooral bedoeld voor mensen die hun sport door een blessure niet meer kunnen uitoefenen. Vaak gaat het om acute sport gerelateerde klachten. Binnen de sportrevalidatie staat centraal dat de sporter zo snel mogelijk, maar op een verantwoorde wijze, zijn geliefde sport weer kan hervatten. De sportrevalidatiespecialist heeft zich gespecialiseerd in de motoriek bij sport en richt zich tevens op aspecten zoals coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen.

Sportrevalidatiespecialist helpt revalideren
Bij sportrevalidatie onderzoekt de sportrevalidatiespecialist je klacht. In overleg stelt de sportrevalidatiespecialist een behandel- of revalidatieplan op. De klachten worden in een groter perspectief bekeken dan alleen daar waar de pijn zit. Er wordt gekeken naar de hele beweegketen. Doordat bij sportrevalidatie niet alleen het gevolg, maar ook de oorzaak wordt aangepakt, is er een grotere kans op genezing. Ook verkleint de sportrevalidatiespecialist hiermee de kans op terugkeer van de klachten.
Sportrevalidatie op het veld

De sportrevalidatie sluit aan bij de specifieke sport waarin je actief bent. Onze praktijklocaties zijn speciaal ingericht voor sportrevalidatie. Wij kunnen sporters uit alle takken van sport optimaal van dienst zijn. Er bestaat de mogelijkheid om samen met de sportrevalidatiespecialist de sportrevalidatie op het veld uit te oefenen, dus op de ondergrond die je gewend bent. We kunnen gebruik maken van atletiekvelden met gravel, (kunst)grasvelden en sportzalen. Onze sportrevalidatie specialisten hebben veel ervaring met sportrevalidatie en hebben een zeer groot aantal sporters op wereld-niveau uitstekend kunnen begeleiden naar sporthervatting.

Tevens geeft de sportrevalidatiespecialist gerichte adviezen wanneer het gaat om het verbeteren van je prestaties en het voorkomen van blessures. De sportrevalidatiespecialist kan bijvoorbeeld overleggen met trainers, coaches en verzorgers. Indien nodig kan de sportrevalidatiespecialist je doorverwijzen naar een van onze samenwerkingspartners. De sportrevalidatiespecialist doet er alles aan om je zo snel mogelijk weer fit te krijgen!